Bloemen bij een uitvaart

Rouwboeket en karakter

Afscheid nemen. Wat de omstandigheden ook zijn, het is zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je iemand voorgoed gedag, terwijl je dat helemaal niet wilt.Wij begrijpen wat zo'n moment betekent en willen graag helpen om een zo mooi mogelijk afscheid te verzorgen. Door het persoonlijk te maken. Een afscheid dat écht bij iemand past.

Een afscheid 'Zoals je was'

Daarom hebben we ons assortiment ingedeeld op karakters. Deze worden hieronder uitgelicht. Naast de karakters, kun je ook de stijl kiezen die bij de overledene past.

Bescheiden rouwwerk

Je trad niet graag op de voorgrond. Voor jou geen gedoe. Je was iemand die met kleine dingen snel tevreden was en er in stilte van genoot. Een mooi, ingetogen mens.

 

Kleurrijk rouwwerk

Het kon jou niet kleurrijk genoeg zijn. Zo leefde je je leven. Uitbundig en vol vreugde. Je was een levensgenieter die kleur bracht in alles wat je tegenkwam. 

Natuurlijk rouwwerk

Je hield van de natuur. In al haar pracht. Buiten, daar wilde je zijn. Daar voelde je je op je gemak. Daarom haalde je buiten ook vaak naar binnen. Een natuurmens pur sang. 

 Romantisch rouwwerk

Je omringde jezelf door gezelligheid. Klassieke stijlen spraken jou het meeste aan. Een romantisch type vol liefde en aandacht. 

 

Jeugdig rouwwerk

Je was jong. In leeftijd of in geest. Die jeugdigheid tekende je leven en bepaalde wie je was. Voor altijd jong. 

 

Sympathieboeket

Tijdens een trieste periode is het sturen van condoleance bloemen, ook wel sympathieboeket genoemd, een vriendelijke manier om hen te laten weten dat je gedachten bij hen zijn. 

  

Rouwbloemen bestellen, hoe werkt het?

Niet alles uit het assortiment van onze rouwbloemen staat afgebeeld in het totale productoverzicht. Ons Rouwwerk is onderverdeeld op basis van vijf karakters: Bescheiden, Kleurrijk, Romantisch, Natuurlijk en Jeugdig.

Rouwwerk stijlen
De karakters zijn onderverdeeld in stijlen. Zo heeft het karakter Bescheiden de volgende stijlen: Vaarwel, Stilte, Afscheid, Dankbaar en Herinnering. Van de desbetreffende stijlen worden er in het productoverzicht 2 á 3 bindvormen getoond.

Rouwwerk bindvormen
Bindvorm is de manier waarop het rouwboeket of rouwwerk is gebonden:

Aan de hand van onderstaande symbolen kun je zien welke bindvorm beschikbaar is bij een stijl.